Żurek chrzanowy z kiełbasą 

Tradycyjny wielkanocny żurek z chrzanem i kiełbasą w wydaniu szefa kuchni Akademii Inspiracji MAKRO Kraków. Zobacz, jak w prosty sposób samodzielnie przygotować tę tradycyjną zupę w domu i wzmocnić swoje zdolności kulinarne!


Składniki:

zakwas z mąki żytniej – 500 ml
bulion warzywny z grzybami – 500 ml
cebula – 1 szt.
kiełbasa śląska – 500 g
suszony majeranek – 2 łyżki
chrzan tarty – 4 łyżeczki
czosnek – 2 ząbki
śmietanka UHT 30% – 150 ml
cukier – 1 szczypta
natka pietruszki
olej
sól
pieprz

 

Szanowny Kliencie, w celu zapewnienia najlepszej jakości usług oraz zagwarantowania najlepszych promocji wykorzystujemy pliki cookies. Jeśli zgadzasz się przekazywać nam te informacje prosimy o kliknięcie „Zgadzam się”. Polityka prywatności >>