Powrót do listy Następny artykuł

Kilka tysięcy restauracyjnych gości wzięło udział w plebiscycie na Najlepszą Restaurację Polskich Skarbów Kulinarnych. Mogli oni głosować na jeden z dziewięćdziesięciu lokali - uczestników programu Polskie Skarby Kulinarne. Najlepsi zostali zaprezentowani w unikatowy albumie.

Zgodnie z ideą programu Polskie Skarby Kulinarne, opowieści sprzed wieków łączą się w nim z prezentacją miejsc, dzięki którym możemy ponownie odkrywać zapomniane smaki i związane z nimi historie nie tylko kulinarne. W albumie zaprezentowano też szefów kuchni zwycięskich restauracji oraz ich popisowe dania, inspirowane dawnymi recepturami sprzed stu, a nawet trzystu lat.

Partnerami album są firmy: Dawtona, Łosoś Jurajski, Kruszwica, Leśne Cymesy, Mlekovita, Mlekpol, Prymat, SuperDrob, Tadex oraz Żywiec Zdrój.